The Grand te Amsterdam

De de Accor groep werd The Grand installatie technisch gerenoveerd en verduurzaamd. Tijdens de ingrijpende revitalisatie bleef het hotel operationeel en werd de overlast tot een minimum beperkt. De renovatie van de gehele klimaatinstallatie en brandbeveiligingsinstallaties bij een in gebruik zijnde 5 sterren hotel in de binnenstad van Amsterdam.

In samenspraak met het hotelmanagement is een renovatieplan opgesteld om dit mogelijk te maken. Hiertoe is een geheel faseringsplan uitgewerkt waarbij ruimtelijk, technisch en financieel de verschillende stappen inzichtelijk zijn gemaakt. Op basis van dit plan zijn niet alleen de contractafspraken met de aannemers duidelijk vastgelegd, maar kon het hotel management ook de uitval van kamers en ruimten in kosten en tijd kwantificeren, om de totale impact van de renovatie inzichtelijk te krijgen.

Voor dit project zijn onder andere de volgende installatietechnische duurzaamheid maatregelen doorgevoerd: WKO installatie voor de opwekking van warmte en koude, hoogrendement warmteterugwinning op de ventilatie, verlichting uitgevoerd in LED, waterbesparende toiletten, douches en kranen, schakeling installaties op hotelmanagementsysteem. Voor meer informatie nodigen wij u graag uit contact te zoeken met ons kantoor.

Thema’s: #Hotel #Duurzaamheid #Renovatie #Energie monitoring #Trouble shooting

Bronvermelding foto: The Grand