Design Hotel Fletcher te Amsterdam

Markant aan de A2 gelegen bij binnenkomst van Amsterdam staat het Design Hotel Fletcher. Het 4-sterren hotel, met 120 kamers, vergaderfaciliteiten, restaurant en parkeergelegenheid onderscheid zicht in zowel verschijningsvorm als duurzaamheid.

In opdracht van Caransa B.V. en in samenwerking met Benthem Crouwel architecten hebben wij het gehele installatie ontwerp en uitvoeringsbegeleiding gedaan.

Daar bij aanvang van de ontwikkeling nog niet duidelijk was welke exploitant zijn intrek zou gaan nemen, is bij het ontwerp als basis uitgangspunt genomen greenkey classificatie “Goud” , en een zodanige flexibiliteit dat de specifieke gebruikerswensen van de exploitant naderhand eenvoudig toegevoegd konden worden.

Voor dit project zijn onder andere de volgende installatietechnische duurzaamheidmaatregelen doorgevoerd:

WKO installatie voor de opwekking van warmte en koude, hoogrendement warmteterugwinning op de ventilatie, verlichting uitgevoerd in LED, waterbesparende toiletten, douches en kranen, schakeling installaties op hotelmanagementsysteem.

In het Fletcher hotel is tevens, in plaats van een conventionele sprinklerinstallaties, een modern hogedruk watermist installatie toegepast. Hierdoor kan met minder sprinklers, en veel minder waterverbruik, toch een gelijkwaardige beveiliging gerealiseerd worden, waarbij de eventuele waterschade bij een calamiteit (brand of molest) tot een minimum beperkt wordt. Voor meer informatie nodigen wij u graag uit contact te zoeken met ons kantoor.

Thema’s: #Hotel #Duurzaamheid #Watermist #Sprinkler

Bronvermelding foto: Jannes Linders